Nekem nem tűnt volna fel, de Olman (szofejto.blog.hu) figyelmesebb:
A Miért éppen Alaszka 3. évadában Holling pálinkafőzéssel foglalkozik és büszkén kínálgatja a többi szereplőnek:
- Jó erős! - mondja Fleischman.
- Az - nyugtázza Holling. - A legjobb pálinka a világon, majdnem 100%-os. Kétszer is lefőzöm, ez a titka.
Az aztán erős lenne! :) Ugyan nem esett szó arról, milyen szeszből főzte, de 100%-osnál töményebb szeszről nem hallottam még. A "tiszta szesz" is 96-98%-os, amit a főzés során tovább hígítanak, vagyis az alkohol-százalék a víz adagolásával csökken. Érdekes, hogy a "we used grapes" sort le tudta fordítani "törkölyhöz használtuk"-ra, de a "100%-os pálinka" nem tűnt fel neki.
Az eredetiben természetesen "A hundred proof." szerepelt, ami tulajdonképpen 57,15%-os körüli alkohol foknak felel meg.
Jó magyar pálinka helyett pedig valójában vodkát főzött az öreg, krumpliból.