Orsolya klasszikust küldött:
A Travel Channel-en a tegnap esti [feb. 16., bocs - LJ] műsorban hallottam egy igen érdekes fordítási hibát.
A Planet Food sorozatban Skandinávia ételeit mutatták be, ahol Koppenhágában járva - a hajdanán bécsi cukrászoktól tanult - dán sütik készítési fortélyait mutatták be. A vajas tászta már szépen elkészült, kisült, gyümölcsök is kerültek a tetejére, majd krém a belsejébe és átlátszó cukormáz a tetejükre, hogy szép fényes legyen. A műsorvezető már szinte könyörgött a cukrásznak, hogy engedje már megkóstolni, de az még egy kis türelmet kért, mert még a tetejéről hiányzott a csokoládé és a JEGES cukor díszítés.
Azt hiszem nem kell nagy angoltudás, hogy rájöjjünk, hogy mi is lehet valójában az a jeges cukor, annyit segíthetek, hogy nem az északi skandináv hóvihar hozta magával...
(megfejtés: icing = cukormáz)